26. lipanj 2018. | Autor: Maja Hrešć

Poziv na radionicu za 2. fazu projekta „Come in!“ iz programa URBACT III

U sklopu provođenja programa međunarodne suradnje URBACT III održat će se radionica za 2. fazu projekta „Come in!“.

Vrijeme i mjesto održavanja radionice:

 

srijeda 27. lipnja 2018. godine u 13 h

Gradska vijećnica – Salon, Trg kralja Tomislava 1, Varaždin

 

Cilj ove radionice je upoznavanje s projektom i predstavljanje mogućnosti Grada Varaždina i njegove arhitektonske baštine koju se želi osvijestiti i približiti građanima.

 

URBACT III je program međuregionalne suradnje koja se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje, a cilj programa je razmjena znanja i izgradnja kapaciteta europskih gradova koji izrađuju ili provode integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja. Suradnja europskih gradova u okviru programa URBACT III zamišljena je kroz uspostavljanje i rad tri vrste mreže gradova, mreže za planiranje aktivnosti, mreže za provedbu i mreže za prijenos.

 

Projekt Come in! dio je mreže za prijenos koje kao glavne nositelje imaju gradove koji su proveli integrirane strategije i aktivnosti uz primjenu različitih tipova financiranja, dok su ostali korisnici mreže gradovi koji žele usvojiti ta iskustva. U projektu Come in! primjer dobre prakse je Festival otvorenih kuća održan u Budimpešti, a prenijet će je glavni partner, Ujbuda (Budimpešta). Naziv projekta u prvoj fazi projekt bio je OpenHouses i u njega su bila uključena tri partnera; Ujbuda (Budimpešta) kao vodeći partner te Forli Italija i Gherogheni iz Rumunjske kao partneri na projektu. U drugoj fazi projekt će se zvati Come in! i imat će ukupno 8 gradova koji će kroz projekt pokušati stvoriti i inspirirati urbane zajednice, smanjiti stupanj socijalne isključenosti i izolacije privlačeći pažnju na zgrade oko nas, njihovu arhitektonsku vrijednost, baštinu i povijest, ali isto tako i potičući građane u organizaciji stambenih zajednica. Svaki partner u okviru projektnih aktivnosti implementirat će dobru praksu u 2020. godini.

 

Više o projektu

 

Program radionice