21. svibanj 2018.

Poziv na informativnu radionicu projekta „HICAPS“

Pozivamo sve zainteresirane na informativnu radionicu projekta „HICAPS“ (HIstorical CAstle ParkS) odobrenog u sklopu EU programa Interreg Central Europe.

Vrijeme i mjesto održavanja radionice:   petak 25. svibnja 2018. godine 10:00 – 12:00 sati

                                         Dvorana DVD-a Varaždin, Trenkova 44, Varaždin

 

Grad Varaždin s partnerima iz Slovenije, Poljske, Italije i Hrvatske provodi projekt sufinanciran iz programa Europske unije – Interreg Central Europe, čija ukupna vrijednost iznosi 1.798.274,20 € i traje do 30. svibnja 2020. godine. Projekt HICAPS temelji se na zajedničkoj strategiji implementacije i upravljanja parkovima povijesnih utvrda i od velikog je značaja za širu javnost. Raznoliki projektni partneri osigurat će transnacionalnu dodanu vrijednost te će zajedno izraditi strategiju upravljanja parkovima povijesnih utvrda. Svaki partner u okviru lokalne aktivnosti realizirat će pilot projekt čija će evaluacija rezultirati  izradom Akcijskog plana.

Konkretnije, aktivnosti u Varaždinu će se odnositi na uređenje dijela šetališta Josipa Juraja Strossmayera odnosno parka oko Starog grada s ciljem povećanja dostupnosti osobama smanjene pokretljivosti.

Ovom radionicom želimo predstaviti osnovne projekte aktivnosti koje će se provoditi tijekom 2018. i 2019. godine.

Više o projektu možete saznati na:

http://www.interreg-central.eu/Content.Node/HICAPS.html

 

Program radionice nalazi se u prilogu.

Program informativne radionice projekta HICAPS