24. rujan 2023. | Autor: Maja Hrešć

Povodom 150. obljetnice HNK u Varaždinu premijerno izvedena opereta Grofica Marica

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u subotu su prisustvovali premijeri operete Grofica Marica koja je izvedena u HNK u Varaždinu.

Premijeri su nazočili i izaslanik ministrice kulture, saborski zastupnik Damir Habijan, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborska zastupnica Natalija Martinčević i brojni uvaženi gosti i gledatelji.

Opereta u tri čina mađarskog skladatelja Emmericha Kálmána, u režiji Dejana Jakovljevića te pod dirigentskom palicom Igora Vlajnića izvodi se u koprodukciji HNK u Varaždinu i Opere B.B. iz Zagreba. Na radost svih Varaždinaca Grofica Marica je opet u Varaždinu nakon 70 godina i to uz proslavu 150. obljetnice od otvaranja zgrade varaždinskog HNK.

Riječ je o pravoj varaždinskoj predstavi jer većina izvođača dolazi upravo iz Varaždina, a u glavnoj ulozi je Varaždinka Lidija Horvat Dunjko. U opereti sudjeluju i Zbor učenika odjela za solo pjevanje Glazbene škole u Varaždinu, polaznice Udruge klasičnog baleta Vindija i Komorni orkestar.

 

Foto: Varaždinske vijesti