24. listopad 2023. | Autor: dd

Povjerenstvo za umirovljenike pozdravilo odluku Grada o „božićnicama“

Povjerenstvo za umirovljenike i osobe starije dobi na području grada Varaždina na 7. sjednici održanoj u utorak, 24. listopada 2023. godine prihvatilo je informaciju o isplati božićnica Grada Varaždina u 2023. godini. Članove povjerenstva pozdravio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Kako je najavljeno, Grad Varaždin će umirovljenicima, čija ukupna mirovinska primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 420 eura za mjesec rujan 2023. godine, osobama s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područne službe Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, isplatiti novčanu pomoć - „božićnicu“ u iznosu od 50  eura.

 

Riječ je o 3785 umirovljenika, 71 osoba koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin i 603 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin.

 

Povjerenstvo za umirovljenike i starije osobe nada se da će Grad Varaždin i nadalje povećavati cenzus za isplatu davanja od strane Grada Varaždina te pozdravlja odluku Grada. O datumima isplate Grad Varaždin će naknadno obavijestiti građane.

 

Predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin najavila je da krajem mjeseca izlazi iz tiskala Vodič za starije osobe , koji će se moći preuzeti u prostorima Gradskog društva Crvenog križa u Varaždinu, Trg Matije Gupca 3.