08. travanj 2020.

Potpisivanje ugovora o donaciji financijskih sredstava za projekte/programe udruga i samostalnih umjetnika

Grad Varaždin kreće u potpisivanje ugovora o donaciji financijskih sredstava za projekte/programe udruga i ostalih neprofitnih organizacija za javne potrebe u odgoju i obrazovanju, socijalnoj skrbi, zdravstvu i kulturi te mladih za Grad Varaždin u 2020. godini.

Udrugama, ostalim neprofitnim organizacijama i samostalnim umjetnicima isplatit će se odobreni iznos u dva obroka. Prvi obrok isplatiti će se u visini od 50%  ukupnog odobrenog iznosa u roku od 30 dana od potpisivanja Ugovora, a drugi obrok u visini od 50% ukupnog odobrenog iznosa po obrazloženju i uvidu u mogućnosti provedbe projekta/programa s obzirom na izvanrednu situaciju vezanu uz mjere zaštite od širenja zaraze virusom COVID-19. Radi se o Javnim pozivima koji su bili raspisani i obrađeni, a ukupna vrijednost prihvaćenih programa jest 1.510.000 kuna, tj. za javne potrebe u odgoju i obrazovanju, socijalnoj skrbi, zdravstvu iznos je 660.000 kuna, za kulturu 760.000 kuna te za mlade 90.000 kuna

 

REZULTATI JAVNIH POZIVA

 

S obzirom na mjere Stožera civilne zaštite, ugovori će udrugama biti poslani mailom, a potpisane i popečatirane ugovore će udruge će moći dostavljati od ovog petka, 10. travnja u Gradsku vijećnicu u vremenu od 9 do 11 sati  ili dostaviti poštom na:

Grad Varaždin
UPRAVNI ODJEL ZA SOCIJALNU SKRB, MJESNU SAMOUPRAVU I CIVILNO DRUŠTVO
Trg kralja Tomislava 1

42000 Varaždin