27. studeni 2019.

Potpisani ugovori za postavljanje umjetne trave na terenu NK Varteks u Hrašćici

U Salonu Gradske vijećnice danas su potpisani ugovori o postavljanju umjetne trave na nogometnom igralištu u Hrašćici.

Ugovore je potpisao gradonačelnik Ivan Čehok i predstavnici tvrtke Edel sport, koja je izvođač radova. Potpisivanju su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, predstavnici NK Varteks i predstavnici Grada.

Kako je  Grad Varaždin početkom godine, u dogovoru s NK Varteks, podnio projektnu prijavu Središnjem državnom uredu za šport za igralište u Hrašćici, te su mu odobrena sredstva u iznosu od 420 tisuća kuna za postavljanje umjetne trave, nakon potpisivanja današnjeg ugovora postavljanje umjetne trave očekuje se do kraja godine.

Gradonačelnik je prilikom potpisivanja istaknuo kako su gradu svi sportski klubovi podjednako bitni, bili oni prigradski ili gradski, bili oni prvo ligaši ili treće ligaši, bilo nogomet ili košarka.

„ Samo ove godine uredili smo četiri velika igrališta, stadion Sloboda je potpuno obnovljen, a pomogli smo i Zelengaju u Kućanu i Mladosti u Biškupcu te sada i teren Hrašćic. Dobro je da imamo što je moguće više športskih kolektiva i uređenih športskih igrališta i borilišta jer to je ono što je potrebno Varaždinu za sportski pomladak, kako za amaterski sport tako i za profesionalni sport“ – rekao je gradonačelnik Čehok.

Ukupan iznos samog postavljanja umjetne trave iznosi oko 820 tisuća kuna, a Grad Varaždin je osigurao u Proračunu preostali dio iznosa dok je pripremu terena i za postavljanje trave, ali i nabavu popratne infrastrukture financirao NK Varteks.

„Izuzetno mi je drago da je Središnji državni ured za šport prepoznao da je ovaj projekt doista u korist zajednice što je zapravo i najveći koeficijent koji se vrednuje pri odabiru i pri dodjeli sredstava. Nadam se i očekujem da će ta trava uskoro biti postavljena, ali i svi ostali sadržaji koje financira NK Varteks kroz svoje donatore i sponzore te da ćemo ubrzo imati priliku održati koju utakmicu na terenima u Hrašćici“ naglasio je Damir Habijan, predsjednik Vijeća.