23. rujan 2022. | Autor: dd

Potpisani ugovori o dodjeli sredstava najboljim projektima za mlade Varaždince

Predstavnici predlagatelja projekata koji su osvojili najviše glasova u izboru najboljih projekata za mlade u Varaždinu, danas u petak, 23. rujna 2022. godine u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina potpisali su ugovore. 

Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina čestitao je predstavnicima šest najboljih projekata kojima su pokrivena raznovrsna područja interesa mladih u Varaždinu: Ovo je po prvi puta da je gradsku uprava izdvojila 100 tisuća kuna proračunskih sredstava te da su mladi od 15 do 30 godina online glasovanjem odlučili koji su projekti najbolji. Taj projekt ćemo nastaviti i slijedeće godine u okviru projekta participativnog proračuna za mlade, a izdvojit ćemo i više novaca ako se pokaže potrebnim. Izuzetno me veseli da je na inicijativu Odbora za mlade tako nešto zaživjelo u Varaždinu. Time pokazujemo našu sustavnu brigu za mlade jer želimo da se oni osjećaju bitnim čimbenikom u razvoju grada u budućnosti.

U ime Odbora za mlade Dorotea Strelec, članica Gradskog vijeća ocijenila projekt koji se provodio po prvi puta: Mladi su pokazali da im ovakve stvari jesu bitne i da žele sudjelovati svojim idejama i glasovanjem. Nadam se da ćemo slijedeći put imati još više kvalitetnih prijava te da će mladi biti inspirirani da dođu s novim prijedlozima. Nadamo se i da će izlaznost na glasovanje također porasti. Kroz ovaj način rada mladi mogu vidjeti da je njihov glas stvarno bitan i to na konkretnim primjerima projekata koje će imati priliku koristiti.  Odbor je zadovoljan kako je postupak proveden, zahvaljujemo na podršci. – rekla je Dorotea Strelec najavivši nastavak projekta.

Na Javni poziv za prijavu prijedloga prijavljeno je 12 projekata, a na online anketu odgovorilo je 546 mladih Varaždinaca, pojasnila je proces odlučivanja Mirna Kezele. Najviše glasova prikupili su projekti Restauracija kioska K67 - Udruga mladih Varaždinski underground klub, Varaždinski community radio – Tim Hrvaćanin, Radionica filmske kritike – Filip Kušter, PGV ljubitelji prirode- Prva gimnazija Varaždin, Prevencija negativnog utjecaja socijalnih mreža na sliku tijela - Medicinska škola Varaždin i Pokreni se i upotpuni život - Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin.