18. travanj 2016. | Autor: [email protected]

Potpisan ugovor o varaždinskom kampusu

U Studentskom centru u Varaždinu u ponedjeljak je održana svečanost potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sa Sveučilištem u Zagrebu  „Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – Studentski dom s pratećim sadržajima“,unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru OPKK-a.

Svečanosti su prisustvovali Tomislav Karamarko, Prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Tolušić, dipl. iur, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta,  prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, te župan Predrag Štromar.

Projekt novog studentskog doma predstavio je prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu. Gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš podsjetio je nazočne na drugu fazu izgradnje kampusa a to je izgradnja zgrade Fakulteta organizacije i informatike te se ponadao da će uz pomoć Vlade i Sveučilišta i ta ideja biti realizirana. Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade RH pohvalio je Grad Varaždin za fleksibilnost i poslovnost u ostvarivanju ovog projekta kojim će uz ulaganje od 141 milijun kuna biti studentima na raspolaganju 600 novih kreveta. Nazvao je to ulaganjem u budućnost Hrvatske i naveo kako je Vladi RH prioritetno otvaranje novih radnih mjesta. Vlada je pokazala senzibilitet prema ulaganjima u mlade ljude koji su naša budućnost, naglasio je potpredsjednik Vlade u Varaždinu.

Ugovor su potpisali ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, dipl.iur,  ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.