16. srpanj 2018. | Autor: Maja Hrešć

Potpisan ugovor o suradnji na provedbi projekta javnih radova

U Gradskoj vijećnici danas je potpisan ugovor o suradnji na provedbi projekta javnih radova između Grada Varaždina i partnerskih tvrtki Čistoća i Parkovi. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, direktor TD Parkovi Alen Runac i direktor TD Čistoća Davor Skroza.

Grad Varaždin ove je godine, u suradnji s TD Čistoća i TD Parkovi, prijavio Program javnog rada pod nazivom „Projekt očuvanja čistoće zelenih površina - ekološki projekt“, vrijedan 473 000 kuna koji je prihvaćen od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Kroz Program će 19 nezaposlenih osoba s liste HZZ-a idućih 6 mjeseci raditi u tvrtkama Parkovi i Čistoća, a obavljat će poslove na uređenju javnih površina i to u razdoblju od 16. srpnja 2018. do 15. siječnja 2019. godine. Grad Varaždin financira liječničke preglede i osposobljavanje za zaštitu na radu, a sredstva za isplatu plaća i javni prijevoz osigurana su iz državnog proračuna. Partnerske tvrtke Parkovi i Čistoća osiguravaju zaštitnu odjeću i obuću te alate. 

„Ovaj program samo je nastavak dobre tradicije koja već godinama traje u Varaždinu jer Varaždin je bio među prvim gradovima koji je prije petnaest godina započeo s provedbom projekata javnih radova. Ove godine zaposlit ćemo 19 naših sugrađana starijih od 50 godina. Od skupine koja je radila prošle godine čak je četiri osobe ostalo raditi u partnerskoj tvrtki Čistoća, što dokazuje da su opravdali šansu koju su dobili i svoje radne sposobnosti, a vjerujem da će tako biti i ove godine“, izjavio je gradonačelnik Ivan Čehok.