16. srpanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Potpisan ugovor za kupnju nove vatrogasne cisterne

Predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin dr. sc. Tomislav Bogović u četvrtak je potpisao ugovor za kupnju nove vatrogasne cisterne s tvrtkom ZIEGLER iz Zagreba.

Nabavna vrijednost vozila iznosi 1.808.705,00 kuna, a vozilo će biti isporučeno u roku od 300 dana. Radi se o najsuvremenijem vozilu s karakteristikama šumskog vozila koje može učinkovito djelovati na teže pristupačnim terenima, a raspolaže s 6.000 litara vode i svom opremom za gašenje požara. Takvo vozilo povećat će operativnu sposobnost varaždinskih vatrogasaca, poglavito u zahtjevnijim intervencijama gdje je potrebna veća količina vode, ali i u slučajevima kad je potrebno osigurati pitku vodu građanima u vrijeme elementarnih nepogoda ili havarija na vodoopskrbnom sustavu.

Vozilo će biti financirano sredstvima Gradske vatrogasne zajednice Varaždin koja Grad Varaždin izdvaja za redovan rad dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ovo je dvanaesto novo vozilo koje je nabavljeno u proteklih osam godina u Gradskoj vatrogasnoj zajednici Varaždin.