18. siječanj 2019.

Potpisan ugovor za izgradnju dvorane i rekonstrukciju VI. OŠ

U petak je u Gradskoj vijećnici održano potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na izgradnji dvorane i rekonstrukciji VI. osnovne škole Varaždin. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i direktor poduzeća Hidroing Dejan Blagus, u nazočnosti ravnatelja VI. osnovne škole Marija Stančića i pročelnice UO za kulturu, obrazovanje i sport Draženke Dević. 

Prema riječima gradonačelnika, ovim Ugovorom, i uz energetsku obnovu II. OŠ i V. OŠ, grad Varaždin je iznad svih pedagoških prosjeka u Hrvatskoj i jedini koji uistinu zadovoljava pedagoške standarde. VI. osnovna škola je najveća škola u Varaždinu zbog novoizgrađenih naselja, POS-a i Grabanica, a pohađa je 800 učenika u 32 razredna odjela te zapošljava 99 djelatnika. Dogradnjom i rekonstrukcijom, uz novu dvoranu i učionice, dobit će novu knjižnicu i blagovaonicu i postat će škola koja će imati najprimjerenije uvjete za proces obrazovanja i odgoj djece te zadovoljavati sve potrebe djece i nastavnika. Proširenjem će se ukinuti dosadašnja polusmjena te će škola moći provoditi isključivo jednosmjensku nastavu.   

"Riječ je o projektu koji je dugo stajao u ladici. Sada smo napravili nove projekte, primjerenije onome što trebaju te školske dobi i sami nastavnici, pa i roditelji u tom dijelu grada. Zahvaljujući gradskoj vijećnici Mirni Amadori, koja je svojim savjetima pomagala u cijelom ovom postupku, uspjeli smo finalizirati projekt koji je naišao na odobravanje i oduševljenje svih. Novom dvoranom, kabinetima i prostorijama za učionice po STEM programu, proširenjem blagovaonice i novom knjižnicom, VI. osnovna škola će zadovoljavati sve standarde koje jedna škola danas mora imati. Djeca će s novom školskom godinom imati novu dvoranu. Projekt je omogućio miran pedagoški rad jer djeca zbog radova neće morati izbivati iz škole i nastavna godina će se redovno održavati. Uvjeren sam da će se, uz sve projekte koje provodimo, Grad Varaždin sa svojim školama isticati u europskim razmjerima, a to potvrđuju i inozemni stručnjaci koji posjećuju Varaždin", rekao je gradonačelnik.

Cjelokupni trošak iznosi 12.649.994,19 kn plus PDV, a završetak radova je previđen do 31. srpnja 2019. godine.