06. rujan 2021.

Potpisan Sporazum o provođenju programa pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima privatnih osnivača

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj danas, 6. rujna 2021. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina potpisao je s ravnateljicama dječjih vrtića privatnih osnivača s područja Grada Varaždina Sporazum o provođenju programa pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju.

Grad Varaždin već sedmu godinu za redom financira rad pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju u Dječjem vrtiću „Varaždin“ te u dječjim vrtićima privatnih osnivača.

 

Za pedagošku godinu 2021./2022. omogućen je rad za ukupno 18 pomoćnika u Dječjem vrtiću „Varaždin“ i vrtićima privatnih osnivača i to u Dječjem vrtiću „Dječji svijet“, Dječjem vrtiću „Bajka“ i Dječjem vrtiću „Panda“. Za provođenje programa u razdoblju od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022. godine potrebno je 900.000,00 kuna.

 

Cilj provođenja ovog programa je osigurati potporne aktivnosti djeci s teškoćama u razvoju u savladavanju dnevnih obrazovnih i osobnih zadaća prilikom boravka u dječjim vrtićima u svrhu poboljšanja njihovih razvojnih postignuća i uključivanja u zajednicu općenito.

 

Gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je kako je zadovoljan suradnjom Grada i Dječjeg vrtića „Varaždin“ kao i suradnjom sa vrtićima privatnih osnivača te kako se potpisivanjem ovog Sporazuma omogućava djeci u vrtićima odgovarajuća skrb i razvoj.