03. veljača 2016.

Potpisan kolektivan ugovor za djelatnike dječjeg vrtića

U salonu Gradske vijećnice potpisan je Kolektivni ugovor za radnike u predškolskoj ustanovi dječji vrtić „Varaždin“. Rezultat je to pregovora između predstavnika Grada Varaždina, Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske te Sindikata odgoja i obrazovanja.

U ime dječjeg vrtića „Varaždin“ i sindikata ugovor su potpisali Jasenka Husnjak, Božena Strugar, Ana Krčar – Velimirović, Leonarda Stopić, Marina Babić te Ivo Barukčić. Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnik Goran Habuš sa zamjenikom Vjeranom Radelićem te Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Ovim Kolektivnim ugovorom su usklađeni propisi kojima se uređuju plaće, naknade i drugi prihodi javnih službenika i namještenika zaposlenih u osnovnom školstvu ako su ti propisi povoljniji za radnike kao je i određeno u Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju. Grad Varaždin je za tu namjenu u Proračunu Grada Varaždina osigurao dodatnih 500.000 kn. Najavljena je i izgradnja dvaju novih vrtića na području Donjeg Kućana i Hraščice.