15. prosinac 2021. | Autor: Maja Hrešć

Postignut dogovor o izgradnji Regionalnog centra civilne zaštite

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u petak je nazočio radnom sastanku u Varaždinskoj županiji s ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova dr.sc. Damirom Trutom, županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, načelnikom Općine Kneginec Goranom Kaniškim i ostalim predstavnicima službi zaštite i spašavanja. Tema sastanka bila je izgradnja Regionalnog centra civilne zaštite.

Idejno rješenje Centra bit će definirano tijekom iduće godine. Prema riječima župana Stričaka, na lokaciji centra bit će, osim određenih policijskih postaja i službi koje djeluju u gradu Varaždinu, smještena civilna zaštita, županijski vatrogasci, HGSS, a jedan dio bit će namijenjen za hitnu medicinsku pomoć. 

Zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo što je organiziran sastanak s ravnateljem Trutom i što je postignut dogovor u vezi najvažnijih segmenata izgradnje centra sa županom i načelnikom Kaniškim. „Lokacija centra bit će dijelom u gradu Varaždinu i dijelom u Općini Kneginec, u području kod Plitvice. Napravit ćemo sve da se projekt provede na najbolji način i u najbržem mogućem roku. U Proračunu smo predvidjeli sredstva za otkup zemljišta koje trebamo otkupiti kako bi mogli pristupiti projektu. Od Grada Varaždina može se očekivati potpora u svakom smislu. Regionalni centar civilne zaštite na neki način otvara nove prilike i daje novu dimenziju, ne samo Varaždinskoj županiji  i gradu Varaždinu, nego i svim županijama koje će ovaj Centar pokrivati. Ovo je dobar put, samim time pokazujemo da su Varaždinska županija i grad Varaždin stvarni centar sjevera, s tim da druge županije i sjedišta naravno neće biti zakinute i imat će također vrhunsku uslugu.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.