17. svibanj 2013.

Postavljene rampe na pružnim prijelazima u Kućan Marofu i Jalkovcu

habuš ljuban jalkovec

17.05.2013.-Željeznički prijelazi u Kućan Marofu i Jalkovcu od jučer su zaštićeni brkljama. Zajednički je to uspjeh Grada Varaždina i HŽ infrastrukture, čiji su radnici s radovima počeli u ožujku, a oba, sada zaštićena prijelaza, obišli su jučer varaždinski Gradonačelnik Goran Habuš i član Uprave HŽ infrastrukture Nikola Ljuban.
„ Drago mi je što je ovo konačno riješeno, a problem traje od 2008. godine. Kada su radovi počeli, najavili smo da će rok za njihov završetak biti 17. svibnja, a uspjelo se završiti dan prije,s time da su jučer i prekjučer obavljeni tehnički pregledi.“ – rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.
„Ova dva željezničko cestovna prijelaza su specifična“ - napomenuo je Ljuban. „ Prvo po tome što je Grad Varaždin platio 800 tisuća kuna za osiguranje ta dva prijelaza,što je prilično rijedak slučaj kada mi nešto radimo,a drugo, ta dva putna prijelaza ne bi bila još osigurana da nije bilo te uplate grada,jer mi prioritet određujemo prema kategorizaciji pruge i ceste, a po tim prioritetima prijelazi još ne bi bili osigurani. Kada smo mi došli na čelo Infrastrukture prošle godine, prvu informaciju da je Grad uplatio novac za njihovo osiguranje bilo je od gospodina Habuša, a odmah smo ih htjeli staviti u funkciju jer iznimno cijenimo kada društvena zajednica ulaže u objekte željezničke infrastrukture, no u planu za prošlu godinu bivša Uprava te radove nije predvidjela. Rebalansom plana u studenome prošle godine stavili smo ovaj zahvat u prioritete,ali zbog lošeg vremena i snijega nije se moglo početi s radovima. Međutim, obećali smo da ćemo s radovima početi čim to dozvole meteorološke prilike. Obećanje smo održali, ova dva prijelaza su konačno osigurana i zaštitit će živote ljudi.“ – istaknuo je Ljuban.
Inače, na pružnim prijelazima ugrađeni su uređaji za automatsko osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza, cestovni svjetlosni zvučni signali, polubranici, kućice za smještaj uređaja s pružnim telefonom,kabeli za povezivanja uređaja u kućici i vanjskih elemenata,kabeli za priključak na niskonaponsku mrežu te kabeli za pružne telefonske veze i daljinsku kontrolu.  Vrijednost radova je dva i pol milijuna.