12. svibanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Postavljen zip line na dječjem igralištu u Vilka Novaka

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u srijedu je sa svojim suradnicima održao konferenciju za novinare na dječjem igralištu u Ulici Vilka Novaka gdje je postavljeno novo igralo zip line.

Ovom prigodom izvijestio je novinare i o planovima uređenja ostalih dječjih igrališta u Varaždinu.

„Ulaganja u obnovu i dogradnju dječjih igrališta su u tijeku, ovdje smo napravili novi zip-line. Ovo je dječje igralište koje je bilo prije nekoliko godina obnovljeno i malo je sad dorađeno, napravili smo novo veliko igralo jer je sve je više djece u ovom dijelu grada. Zato idemo graditi i park u Koblenzovoj iza našeg POS naselja. Neka građani budu strpljivi, kako igrališta dolaze tako ih mi postavljamo. Postavljeno je dječje igralište u Graberju, a idući tjedan ide postavljanje prvog dječjeg igrališta u Brezju. Tamo smo uspjeli osigurati i kiosk koji je postavljen kod pekare jer cijeli taj dio grada nije mogao kupovati ni dnevne novine. Uz to na četiri mjesta radimo komunalnu i prometnu infrastrukturu, parkirališta i prometnice, u Hrašćici i ostalu infrastrukturu, tako da molim građane za strpljenje, svi će doći na red.“ – rekao je gradonačelnik.

Najavio je kako će nakon Brezja postaviti još jedno igralište u Dravskoj park šumi, uz još neke novitete u gradu: „Svaki kvart u Varaždinu imat će svoje dječje igralište. Naručili smo i dva cage balla koja će biti postavljena u Graberju i zatim u Bronxu. To je jako atraktivno i bit će zanimljivo za mlade i za djecu“.