21. svibanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Postavljanje optičke mreže u naseljima Kućan i Zbelava

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u petak je u Kućanu Gornjem održao konferenciju za novinare kako bi se građane informiralo o postavljanju optičke mreže u naseljima Kućan Gornji, Kućan Donji, Kućan Marof i Zbelava.

Konferenciji je prisustvovao i predsjednik Mjesnog odbora Kućan Gornji Goran Bobek te predstavnik izvođača radova, Dejan Korent iz tvrtke Eco net.

Prema riječima izvođača radova, postavljena optika bit će otvorena za sve operatere, svaki operater se može javiti i koristiti je, a priključak za sve građane sufinancira Grad Varaždin. „Sve korisnike u Kućanu Gornjem i Donjem već možemo spajati, a od sljedećeg tjedan počinju radovi u Zbelavi i Kućan Marofu.“ – rekao je Dejan Korent.

„Kao što je svima poznato, mi smo krenuli s optikom i napravili je u cijelom naselju na Banfici. Zatim smo malo zastali jer smo morali raščistiti sve odnose s postojećim operaterima, što smo i učinili. S tvrtkom ECO net koja je dobila odobrenje nadležne agencije krenuli smo s postavljanjem i ovdje u Kućanima kako bi građani imali optiku te sufinanciramo ruter, odnosno opremu kojom se građani mogu priključiti. Pozivam sve građane iz ovog područja, bez obzira da li imaju kakav ugovor ili ne, da se jave, da im se napravi priprema, a kad im postojeći ugovor istekne da mogu imati priključak. Zatim si biraju sami operatere koje žele. Grad svim građanima omogućuje da imaju brzi Internet, i to u ovim naseljima koja ne zanimaju velike operatere jer nemaju veliki broj korisnika.“ – rekao je gradonačelnik. Najavio je kako se rade projekti za optičku mrežu i za sva ostala prigradska naselja, tamo gdje je prošla Aglomeracija – Gojanec, Poljana, Črnec, Hrašćica, Jalkovec.