16. travanj 2015.

Poslodavci četiri županije na skupu u Varaždinu

hup habuš

16.04.2015. – Poslodavci i poduzetnici iz četiri županije: Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagroske, Međimurske i Varaždinske županije okupili su se danas u varaždinskom hotelu Turist kojeg je organizirala regionalna podružnica Hrvatske udruge poslodavaca. Ugledne goste na početku skupa pozdravili su Franjo Turek, predsjednik regionalne podružnice HUP-a te gradonačelnik Goran Habuš.
-Varaždin kao kulturno, prometno, upravno, ali i industrijsko središte sjeverozapadne Hrvatske spada u gospodarski natprosječno aktivne i izvozno orijentirane dijelove Hrvatske. Grad ima indeks razvijenosti 116,19% prema metodologiji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – naglasio je Habuš i dodao: Krajem ožujka u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 8.350 nezaposlenih, a u odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za čak 5,0%, dok se pad nezaposlenosti bilježi u svim ispostavama. Gradonačelnik je podsjetio gospodarstvenike na kreditne linije s izuzetno povoljnim kamatama koje sufinancira Grad, a najavio je i skoro otvaranje poduzetničke zone Brezje na jugoistočnom ulazu u grad koja će otvoriti nove mogućnosti investiranja u Varaždinu.
Teme predavanja i rasprave bile su položaj gospodarstvenika u lokalnoj zajednici te preporuke za stvaranje boljeg i poticajnijeg poslovnog okruženja kao preduvjeta za izlazak iz krize.