04. prosinac 2023. | Autor: dd vh

U posjeti Varaždinu gradonačelnik Aleksandar Saša Arsenovič i delegacija grada Maribora

U posjeti gradu Varaždinu 4.prosinca 2023. godine boravio je gradonačelnik grada Maribora Aleksandar Saša Arsenovič s delegacijom koju su činili gđa Neva Pipan – gradska menagerica, g. Jure Struc – direktor Zavoda za turizam Maribor, gđa Eva Lozina, voditeljica Ureda gradonačelnika, g. Ranko Šmigoc – direktor Holdinga i gđa Nataša Matijevič, voditeljica Tržnica.

U privremenoj Gradskoj vijećnici primili su ih gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Sastanku, na kojemu su prezentirani turistički potencijali grada Varaždina nazočili su i Jelena Toth – direktorica TZ grada Varaždina, Predrag Ciglar – direktor Tržnica, Vesna Haluga – viša stručna savjetnica za međunarodnu suradnju. Pridružile su se i dvije najzaslužnije osobe za razvoj dobrih odnosa s gradom Mariborom i Republikom Slovenijom zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora i Dunja Bezjak koja više od trideset godina aktivno spaja dva grada.

Gradonačelnik Bosilj kazao je kako pojedinci s područja kulture, obrazovanja, gospodarstva grada Varaždina dugi niz godina iznimno dobro surađuju sa kolegama u Mariboru te kako je Grad Varaždin otvoren za uspostavljanje kontakata i raznih oblika suradnje i partnerstva na svim razinama i sa samim gradom Mariborom.  Posebno je zahvalio i gđi Bezjak i saborskoj zastupnici Antolić Vupora koje neumorno više od trideset godina povezuju dva grada i dva naroda.

Gradonačelnik Maribora Saša Arsenovič izjavio je uoči otvaranja izložbe slovenskog kipara hrvatskih korijena Marijana Mirta u Galeriji Kovačić Macolić: : Gospođa Dunja Bezjak je ta osoba koja je nas je spojila, gradonačelnike Maribora i Varaždina. Drago mi je da sam danas tu. Imali smo danas jako dobar sastanak na kojem smo razgovarali o budućnosti naše suradnje, a razgledao sam i Advent. Drago mi je vidjeti da se Varaždin razvija, da su ljudi veseli i da ih je došlo puno na izložbu. Suradnju ćemo nastaviti u tom smjeru, jako smo blizu i uvijek smo bili bliski. Na funkcijama koje obnašamo radit ćemo dalje da bude bolje i građanima Varaždina i Maribora.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj također je prokomentirao susret sa delegacijom iz Maribora: Ova izložba dio je, mogli bismo reći, tjedna posvećenog Danu grada Varaždina. U srijedu 6. prosinca proslavit ćemo Dan grada, ali cijeli tjedan prepun raznih aktivnosti. Zahvaljujem se Galeriji Kovačić Macolić i umjetniku Marijanu Mirtu, našem Zagrepčaninu koji sada živi u Sloveniji. Posebno se zahvaljujem gospođi Dunji Bezjak koja je svojevrsna ambasadorica Varaždina u Sloveniji, i koja predstavlja tu nit koja nas povezuje. Prije izložbe imali smo odličan sastanak s čelnim ljudima iz Maribora, predstavnicima gradskih tvrtki i turističke zajednice na kojem smo dogovorili ozbiljne korake u budućoj suradnji Maribora I Varaždina, gradova koje dijeli tek šezdesetak kilometara. Nema više granica, svi smo u šengenskom prostoru a imamo dobru volju da surađujemo i zajedno radimo.

Povodom Dana grada gradonačelnici su nakon obilaska Varaždinskog adventa zajedno s Dunjom Bezjak otvorili izložbu Marijana Mirta u Galeriji Kovačić Macolić.