28. travanj 2022. | Autor: dd

POS u Varaždinu se nastavlja - uručeni ključevi stanova

Na prigodnoj svečanosti u POS-naselju Rajčul u Ulici Vjekoslava Cerovečkog u  četvrtak, 28. travnja 2022. gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj uručio je ključeve vlasnicima novih stanova.

Uručivši ključeve budućim stanarima, gradonačelnik Bosilj je izjavio novinarima: Javna ustanova Gradski stanovi krenula je dalje s programom POS-a, i sva je sreća da se završavaju ovi objekti u Rajčulu. Ovo su zadnja četiri stana koja su trebala biti završena da se završi cijeli A-niz. Postoji nezavršeni B-niz za koji će se raspisati natječaji i odabrati izvođači. Očekujemo da ćemo 2023. godine imati 12 završenih stanova u B-nizu. Završava se također zgrada u Ulici grada Koblenza u kojoj je još 17 neprodanih stanova. Kad sve zbrojimo, ukupno ćemo uskoro imati 30 POS-stanova na raspolaganju. Otvoren je natječaj za novu POS listu na koji se mogu javiti naši sugrađani do 10. svibnja. – rekao je gradonačelnik Bosilj te dodao da uz cijenu stanova ispod tisuću eura po metru kvadratnom za ova tri stana je prilično povoljno s obzirom na tržišnu situaciju nekretnina. Povoljnu cijenu POS-stanova osigurava Grad Varaždin dodjelom zemljišta te uređenjem komunalne infrastrukture i priključaka. 

Na te riječi nadovezao se ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić: POS izgradnja se nastavlja, POS u Varaždinu neće stati! Natječaj za novu listu za kupnju POS stanova je u tijeku. Oni će moći birati između već pobrojanih tridesetak stanova ovdje u Rajčulu i u Ulici grada Koblenza. U svibnju ćemo objaviti natječaj za prodaju po tržišnim cijenama za rabljene stanove koji su bili do sada u najmu, te nekoliko garaža i parkirnih mjesta. Interesi kupaca su jako veliki.

Vlasnici tri komforna trosobna stana s garažom i hobi sobom te dvorištem zahvalili su gradonačelniku i ravnatelju te svima u Gradu Varaždinu i  JU Gradski stanovi koji su omogućili nastavak stanogradnje, odnosno kupnju stanova po POS-modelu. Pohvalili su i kvalitetu izrade stanova u koje će se useliti.