10. prosinac 2022. | Autor: Maja Hrešć

U POS naselju 30 novih stabala

Djelatnici gradske tvrtke Parkovi tijekom cijele godine vrijedno rade na ozelenjivanju grada Varaždina.

U 4. Mjesnom odboru, na dječjem igralištu, centralnim zelenim površinama POS naselja, sadi se 30 novih stabala nekoliko različitih vrsta s ciljem bolje zasjenjenosti igrala tijekom ljetnih mjeseci. Izborom različitih vrsta stabala unapređuje se i bioraznolikost, stoga Parkovi na ovoj lokaciji sade javor, likvidambar, glog, jasen, crvenolisnu bukvu, stupastu bukvu i stupastu trešnju. 

"Forme stabala birali smo prema okolišnim uvjetima, kako bi se posađena stabla uklopila u postojeće zelenilo i lakše prilagodila uvjetima ekstremnih klimatskih promjena, čemu svjedočimo svako godišnje doba. Šest novih klupa koje ćemo postaviti učinit će posjetiteljima i korisnicima ovog malog parka boravak još ugodnijim. Sljedeće godine na tom je dječjem igralištu predviđena i obnova stare gumene podloge." - rekla je direktorica tvrtke Parkovi Jelena Sekelj.

"Ne slikamo se pored svakog zasađenog drva kao što se populistički činilo prethodnih godina jer nam radne obaveze to ne dozvoljavaju, ali u koordinaciji s gradskom tvrtkom Parkovi uistinu smo fokusirani na to da se zasade stabla u svim mjesnim odborima u Varaždinu. To je jedan od naših prioriteta, i u skladu je sa zelenom agendom koju sustavno provodimo. Nije moguće to učiniti odjednom na svim lokacijama, ali slijedimo plan sadnje i svi će doći na red. Naš grad uspoređuju s Bečom iako je još puno posla pred nama da zadovoljimo kriterij po pitanju zelenila, ali idemo prema tome." - izjavio je gradonačelnik Neven Bosilj.