05. rujan 2021. | Autor: Maja Hrešć

Poruka gradonačelnika povodom početka nove školske i nastavne godine

Dragi učenici, poštovani učitelji i profesori,

želim vam puno sreće povodom početka nove školske i nastavne godine!

Prvašići, želim vam da budete hrabri i ustrajni u novom životnom poglavlju koje je pred vama. Neka uzbuđenje koje osjećate bude pozitivno, bez straha, jer najljepše doba oduvijek je đačko doba. Učenjem i upijanjem novih znanja jednog ćete dana i sami utjecati na svijet oko sebe jer jedino što nam nitko ne može oduzeti je znanje. 

Učitelji i profesori, vaša uloga je iznimno važna, jer pored prenošenja znanja, upravo vi ste ti koji su uzor, koji kod svojih učenika budite volju i motivaciju, sudjelujete i u njihovom odgoju i formiranju njih kao osoba. Želim vam da imate puno strpljenja i razumijevanja, ali i čvrst stav.

Roditelji, ohrabrite i potaknite svoju djecu, budite im podrška. Naučite ih da prihvate činjenicu kako život nosi lijepe i manje lijepe trenutke, ali neka uvijek pokušaju dati najbolje od sebe, nek budu uporni, a na eventualni neuspjeh gledaju kao iskustvo iz kojega se uči kako biti bolji i uspješniji. 

Pomozimo im zajedno da pronađu i slijede svoje snove. Vi podrškom, a mi osiguravanjem što boljih uvjeta za učenje, školske i izvanškolske aktivnosti. 

Puno uspjeha svima!

 

Vaš gradonačelnik
Neven Bosilj