11. kolovoz 2023. | Autor: dd

Ponovo se otvaraju dravski bazeni - u nedjelju kupanje besplatno

Omiljeno mjesto opuštanja brojnih Varaždinaca tijekom ljetnih mjeseci, bazeni na izletištu Drava, brzo će nakon problema s poplavama otvoriti svoja vrata. Već u nedjelju 13. kolovoza 2023. godine zaključkom gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja kupalište na Dravi bit će otvoreno, a ulaz će tog dana biti besplatan.

Javna ustanova Gradski bazeni ovih je dana poduzela sve potrebno kako bi se kupalište ponovo otvorilo građanima nakon šteta koje su prouzrokovane dizanjem vodostaja Drave te plavljenjem Dravske šume i kupališta.

Čim je vodostaj rijeke Drave počeo opadati, pristupilo se u utorak, 8. kolovoza 2023. najprije ispumpavanju vode iz strojarnica, sušenju elektroničke opreme i instalacija, a od srijede, 9. kolovoza 2023. je počelo intenzivno čišćenje od mulja i blata svih unutarnjih i vanjskih poplavljenih površina. Prije otvaranja potrebno provesti sve mjere koje nalažu sanitarni propisi vezano uz bazenska kupališta i sanitarnu ispravnost bazenskih voda, te napuniti bazene vodom. Kupalište može biti otvoreno tek nakon što se ispita ispravnost svih uređaja. S obzirom na dobru vremensku prognozu svi raspoloživi djelatnici Gradskih bazena i Varkoma rade na tome da se bazeni otvore već ovu nedjelju, 13. kolovoza.