09. svibanj 2018. | Autor: Dražen Dretar

Pomoćni djeci i u ljetnim mjesecima

U srijedu 09. svibnja 2018. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i ravnateljice četiri dječja vrtića privatnih osnivača, Dječji vrtić „Dječji svijet“, Dječji vrtić „Vlakić“, Dječji vrtić „Bajka“ i Dječji vrtić „Vrtić Panda“ potpisali su Sporazum o provođenju programa pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju kroz ljetne mjesece srpanj i kolovoz. 

 

Cilj je programa je osiguravanje pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju u savladavanju dnevnih obrazovnih i osobnih zadaća prilikom boravka u dječjim vrtićima privatnih osnivača i u ljetnom razdoblju sa svrhom poboljšanja njihovih razvojnih postignuća i inkluzije u zajednicu općenito.

Ovim Sporazumom Grad se obavezao iz sredstava Proračuna Grada Varaždina za 2018. godinu osigurati sredstva za rad 6 pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima privatnih osnivača u vremenu od 1. srpnja do 31. kolovoza 2018. godine.

U cilju realizacije ovog Sporazuma, zaključcima gradonačelnika za svaki dječji vrtić privatnog osnivača detaljnije će se regulirati međusobni odnosi.

U tu svrhu Grad će osigurati dodatan iznos od 43.053,00 kune.