07. siječanj 2020. | Autor: ddretar

Pomoć sportskim projektima

Sredstva za Nogometni klub Plitvica, Savate klub Varaždin i Udrugu za terapijsko penjanje GRIP

Odlukama o korištenju proračunske zalihe, odnosno zaključkom o pokroviteljstvu gradonačelnika dr.sc. Ivana Čehoka, Grad Varaždin će sufinancirati projekte tri varaždinska sportska kolektiva.

Tako je istekom godine gradonačelnik Čehok donio odluku kojom se odobrava isplata 30 tisuća kuna iz proračunske zalihe Grada Varaždina iz 2019. godine  za pokriće dijela troškova prve faze poboljšanja infrastrukture sportskog objekta Nogometnog kluba Plitvica iz Gojanca. Tim sredstvima sufinancirat će se proširenje klupskih prostorija za dvije svlačionice , sanitarni čvor za igrače i posjetitelje te izgradnja betonske ploče. NK Plitvica se natječe u 1. Županijskoj nogometnoj ligi, uz seniorsku ekipu u klubu trenira pet mlađih selekcija igrača i veterani. Za uređenje igrališta od Hrvatskog nogometnog saveza već su dobili 75 tisuća kuna što nije bilo dovoljno za uređenje svih potrebnih radova. Donacijom Grada Varaždina i odlukom gradonačelnika Čehoka ostvarit će se nakon dužeg razdoblja ulaganje u sportsku infrastrukturu na nogometnom igralištu u ovom varaždinskom naselju.

Gradonačelnik je također donio zaključak o pokroviteljstvu kojim je osigurano 2 tisuće kuna za Savate klub Varaždin. Tim sredstvima nabavit će se specijalizirana oprema za trening Assault Air Bike. Oprema se koristi za treniranje aerobnog kapaciteta, snagu i izdržljivost muskulature sportaša koji se pripremaju za domaća i međunarodna natjecanja u tom atraktivnom borilačkom sportu.

                                                                                                                                                                      

Sa 5 tisuća kuna zaključkom gradonačelnika Grad Varaždin će pomoći i Udruzi za terapijsko penjanje GRIP. Tim sredstvima, odnosno pokroviteljstvom pomoći će se organizacija i promocija prve dječje lige i natjecanja u sportskom, rekreativnom penjanju pod nazivom „BLOK KIDS liga“.