07. listopad 2015.

Položeni vijenci uoči Dana neovisnosti

polaganje vijenaca dan neovinosti 2015 -3

Danas je izaslanstvo Grad Varaždina, predvođeno gradonačelnikom Goranom Habušom i predsjednikom Gradskog vijeća,  Josipom Hehetom, na varaždinskom groblju u Varaždinu položilo vijence i upalilo svijeće obilježivši Dan neovisnosti Republike Hrvatske. 
Uz izaslanstvo Grada, obilježavanju državnog blagdana kod spomen-križa poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, prisustvovalo i izaslanstvo Varaždinske županije predvođeno zamjenikom župana Alenom Kišićem i predsjednicom županijske skupštine, Dubravkom Biberdžić, predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici Policijske uprave varaždinske.
„Ovo je prigoda da se sjetimo svih onih koji su položili živote za ovo što danas imamo, dakle za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, u kojoj danas  uživamo u miru. Ovo je ujedno prilika da se prisjetimo i onih ljudi u Saboru koji su izglasali neovisnost, ali i prilika da najavim da smo kroz rebalans Proračuna osigurali sredstva za izgradnju spomenika spomen obilježja poginulim braniteljima s područja varaždinske županije. Nakon skoro 20 godina od početka same  ideje, krajem ove godine ili početkom iduće godine,   zaokružit će se  priča te  vjerujem da ćemo slijedeći puta, pri obilježavanju ovih povijesno važnih datuma, to učiniti kod  novog spomen obilježja s imenima svih onih koji su s područja varaždinske županije dali živote“ istaknuo je gradonačelnik tom prilikom.