29. svibanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Položeni vijenci uoči Dana državnosti

Izaslanstvo Grada Varaždina, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i zamjenica Sandra Malenica, u petak su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na varaždinskom groblju, obilježili Dan državnosti Republike Hrvatske.

Uz Grad Varaždin, počast poginulim braniteljima odali su saborski zastupnik Anđelko Stričak, izaslanstva Udruge roditelja i obitelji poginulih branitelja, Varaždinske županije, Hrvatske vojske, Policijske uprave varaždinske te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 „Doprinos svih naših brigada koje su sudjelovale u oslobađanju Hrvatske i u svim ratnim operacijama je nemjerljiv. Drago mi je da se Dan državnosti ponovo obilježava 30. svibnja, kako je i trebalo biti svih ovih godina i vjerujem da će taj datum opet zaživjeti u našem narodu. Danas se ovdje prisjećamo onih koji su dali najveću žrtvu za stvaranje naše moderne, suverene države i ovom prigodom svim našim građanima čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Dan državnosti Republike Hrvatske se od ove godine, nakon gotovo dva desetljeća, ponovno slavi 30. svibnja, na datum kada je 1990. godine konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor.