30. listopad 2020. | Autor: Maja Hrešć

Položeni vijenci uoči blagdana Svih svetih

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok u petak je u ime Grada Varaždina, povodom predstojećeg blagdana Svih svetih, položio vijenac i zapalio svijeću kod Središnjeg križa na varaždinskom groblju te tako odao počast svim preminulim građanima Varaždina i Varaždinske županije.

Polaganju vijenaca prisustvovala su i izaslanstva Varaždinske županije, PU varaždinske te saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Zajedno su zatim odali počast u spomen na poginule antifašiste kod Spomen kosturnice, a uz pratnju braniteljskih udruga i u prisustvu pripadnika Hrvatske vojske, kod Križa branitelja položeni su vijenci u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

„Kao i svake godine, danas smo se ovdje uoči Svih svetih prisjetili svih preminulih građana, svih Varaždinki i Varaždinaca, posebno hrvatskih branitelja, naših majki, očeva, baka, bližnjih koji su ovdje pokopani i koji su utkali dio svog života u povijest grada Varaždina. Danas smo obnovili uspomene na njih. Nastojali smo urediti naše groblje i u ovakvim pandemijskim okolnostima. Molim građane da pripaze jedni na druge, da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok.