03. kolovoz 2019. | Autor: ddretar

Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje

Na Varaždinskom groblju su u subotu položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na poginule branitelje uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. 

U ime Grada Varaždina vijenac je položio i upalio svijeću gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok u pratnji svog zamjenika Zlatana Avara. Vijenac u ime svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su državni tajnik Zdravko Jakop i saborski zastupnik Anđelko Stričak, te generali Željko Dvekar i Goran Mihalić a u ime Varaždinske županije zamjenik župana Tomislav Paljak i predsjednik Skupštine Alen Runac.Molitvu za poginule branitelje predvodio je vlč. Ivica Horvat.

Gradonačelnik Ivan Čehok je položivši vijenac naglasio u svojoj izjavi: Ovo je dan kada narod pokazuje, bez obzira na sve razlike, svoju homogenost i trajnu zahvalnost za branitelje ali i za sve ostale koji su stoljećima sanjali slobodnu, vlastitu i neovisnu državu. Ovo je prilika da se prisjetimo svih koji su dali svoje živote, branitelja koji su nažalost ostali invalidi, obitelji svih branitelja, ali i svih nas koji bismo danas trebali nastaviti razvijati vrijednosti koje su u temelju države -  vrijednosti slobode, jednakosti i i pravednosti u društvu. Koristim priliku da svim braniteljima i njihovim obiteljima čestitam Dan branitelja  – naglasio je gradonačelnik Ivan Čehok čestitavši građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.