31. listopad 2021. | Autor: Maja Hrešć

Položeni vijenci povodom blagdana Svih svetih

Izaslanstvo Grada Varaždina predvođeno gradonačelnikom dr.sc. Nevenom Bosiljem u nedjelju je uoči blagdana Svih svetih položilo vijenac i zapalilo svijeću kod Središnjeg križa na varaždinskom groblju odavši tako počast svim preminulim građanima Varaždina i Varaždinske županije.

Uz gradonačelnika počast je odao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Polaganju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski te izaslanstvo PU varaždinske.

Izaslanstva su odala počast i  poginulim antifašistima kod Spomen kosturnice, a kod Križa branitelja pridružile su im se braniteljske udruge s područja Varaždinske županije i pripadnici Hrvatske vojske te su položeni vijenci u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

"Naše su delegacije posjetile tri najvažnije lokacije na varaždinskom groblju, položeni su vijenci uoči dana Svih svetih kod glavnog križa, kod Spomen kosturnice te kod spomenika poginulima u Domovinskome ratu. Ono što je vrlo važno je da zajedništvo koje smo pokazali i prije, da delegacije Grada i Županije zajednički polažu vijence, sada je dopunjeno i time što smo svim našim preminulima iskazali čast tako da su i udruge iz Domovinskog rata bile kod Spomen kosturnice, a udruge iz Drugog svjetskog rata ovdje kod Križa hrvatskih branitelja i to zajedništvo za naše preminule daje nam vjeru u bolje sutra. Prisjetili smo se i odali počast i zahvalnost svim našim sugrađanima koji ovdje počivaju, onima radi kojih je naša Domovina danas neovisna i slobodna te našim najmilijima."