31. kolovoz 2015.

Poljana Biškupečka i Črnec Biškupečki uvršteni u dostavno područje Varaždin

preuzmi

S ciljem omogućavanja kvalitetne i adekvatne razine poštanskih usluga, a na inicijativu Grada Varaždina, Hrvatska pošta uvrstiti će Poljanu Biškupečku i Črnec Biškupečki u odredišni POŠTANSKI URED 42000 VARAŽDIN.
Poštanski djelatnici i dalje će poštu dostavljati na kućne adrese stanovnika Poljane Biškpečke i Črnca Biškupečkog, a novost je da će od 1. rujna 2015. godine stanovnici ova dva prigradska naselja svoje pošiljke, koje im nisu mogle biti uručene, preuzimati u poštanskom uredu u Varaždinu, Miroslava Krleže 4 - nasuprot Inine benzinske stanice.
Naime, u pogledu obavljanja poštanskih usluga, naselje Poljana Biškupečka do sada bilo uvršteno u dostavno područje Poštanskog ureda Beretinec koji već nekoliko godina radi u smanjenom obimu s radnim vremenom od 7 do 10 sati. Takvo radno vrijeme  predstavljalo je veliki problem svim stanovnicima Poljane Biškupečke, a prvenstveno zaposlenim osobama koje zbog navedenog u većini slučajeva nisu mogli podići svoju poštu.
Nakon kontzultacija sa Vijećima mjesnih odbora i pregovora s Hrvatskom poštom odlučeno je da će odredišni poštanski ured za stanovnike Poljane i Črnca biti poštanski ured u Varaždinu (42104) koji je svakog radnog dana otvoren od 7 do 20 sati, a subotom do 13 sati.