24. siječanj 2019. | Autor: ddretar

Pokroviteljstvo nad konferencijom o dr. Rudolfu Steineru

Grad Varaždin bit će pokrovitelj Znanstveno-stručne konferencije o dr. Rudolfu Steineru, znanstveniku i filozofu svjetskog glasa rođenom u Donjem Kraljevcu u Međimurju. 

Dogovoreno je to u četvrtak u Gradskoj vijećnici kada je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok primio mr.sc. Dijanu Posavec, ravnateljicu Centra dr. Rudolfa Steinera te dr.sc. Seada Alića, izvanrednog profesora na Sveučilištu Sjever.

Druga znanstveno-stručna konferencija „Na sjeveru s Rudolfom Steinerom“ bit će održana u lipnju ove godine u Varaždinu i Donjem Kraljevcu, a okupit će dvadesetak znanstvenika koji će objaviti i zbornik radova. Cilj konferencije je privući prijatelje i znanstvenike koji se u Europi i svijetu bave djelom Rudolfa Steinera, znanstvenika koji je za života ( 1861 – 1925 )ostavio dubok trag u filozofiji, ali i drugim granama znanosti te arhitekturi i poljoprivredi. Ime Rudolfa Steinera u europskim i svjetskim znanstvenim krugovima predstavlja vrlo snažan brend koji se organizacijom konferencija, zbornicima radova i drugim aktivnostima treba što bolje iskoristiti – zaključak je s današnjeg susreta u vijećnici na kojem se razgovaralo također o modelima suradnje Grada Varaždina na području biodinamičke poljoprivrede.

Više informacija o Centru dr. Rudolfa Steinera:

 

http://centar-rudolf-steiner.com/