17. rujan 2019.

Poduzetnički fond 2019.

Grad Varaždin i u 2019. godini nastavlja s projektom "Poduzetnički fond Grada Varaždina" putem kojeg pomaže obrtnicima i poduzetnicima kroz bespovratne financijske potpore.

Za tu namjenu u gradskom su proračunu osigurana sredstva od 1.6 milijuna kuna, a potpore se dodjeljuju u iznosima od 8.000, 12.000 odnosno 15.000 kuna. Najavili su to na današnjoj konferenciji zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i Tomislav Bogović, nadležni pročelnik Grada Varaždina.

Bespovratne potpore poduzetnicima i obrtnicima Grad dodjeljuje za ishođenje dokumentacije potrebne za otvaranje obrta ili trgovačkog društva, uređenje poslovnog prostora ili nabavku opreme za osnovnu djelatnost, izradu poslovnog plana, bankarske usluge za obradu kredita, troškove uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, izradu web stranice te tiskanje promotivnih materijala, dopunsku izobrazbu vezanu uz osnovnu djelatnost i informatičko obrazovanje, sudjelovanje na domaćim i inozemnim sajmovima, radionicama ili edukacijama. Javni poziv za projekt „Poduzetnički fond Grada Varaždina u 2019. godini“ objavljen je na internetskoj stranici Grada Varaždina te je otvoren do 1. listopada 2019. godine.


Javni poziv