26. rujan 2012.

Podrška oboljelima od multiple skleroze

ultipla2 image multipla1 web

26.09.2012. - Diljem Hrvatske danas se obilježava Nacionalni dan oboljelih od multiple skleroze. U Društvu multiple skleroze Varaždinske županije obilježili su ga Danom otvorenih vrata, a priliku da se upozna s radom njegovih članova iskoristio je i zamjenik varaždinskog gradonačelnika mr.sc. Vjeran Radelić. U sjedištu Društva u Križanićevoj ulici, gdje im je Grad Varaždin ustupio prostorije za rad, s aktivnostima društva Radelića je upoznala njegova predsjednica Irena Vrdoljak. Trenutno imaju 90 članova, što je trećina oboljelih od ove bolesti sa tisuću lica koja pogađa uglavnom mlade, od 20 do 35 godina. Dosta članova društva, rekla je Vrdoljak, uključeno je u eksperimentalna testiranja lijekova, budući da znanost još uvijek nije otkrila uzrok multiple skleroze, pa tako ni lijek protiv nje.
Dok znanost traga za odgovorima, u Društvu multiple skleroze raznim programima nastoje što više pomoći svojim članovima, ali i svima oboljelima od ove bolesti. Uz kreativne radionice, čiji su rezultati izloženi u prostorijama Društva, najvažniji su dio aktivnosti psihoterapijske grupe i psihološka radionica , te grupa za medicinsku gimnastiku.
Zamjenik Radelić istaknuo je kako će Grad Varaždin i dalje pružati snažnu potporu udruzi – i onu redovnu financijsku, i onu prostornu.