19. svibanj 2021. | Autor: ddretar

Podrška mladoj generaciji nadarenih atletičara

Grad Varaždina ima jednu od najnadarenijih generacija mladih atletičara koji postižu odlične rezultate europske i svjetske vrijednosti. 

Potaknut posljednjim odličnim rezultatima gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok u srijedu je priredio u Gradskoj vijećnici primanje za atletičare AK Sloboda Rahelu Leščak, Martina Mlinarića i Klaru koščak te njihove trenere Patrika Košćaka, Aleksandra Puklavca i Marinka Šipoša. Primjerice, Klara Koščak, vodeća na svjetskim mlađe-juniorskim tablicama višebojki srušila je seniorski rekord Hrvatske u sedmoboju, a treća je na europskim tablicama u skoku u dalj. Martin Mlinarić je skokom  preko 216 centimetara srušio varaždinski rekord, a trenutno je drugi na europskim i sedmi na svjetskim ljestvicama mladih skakača u vis. Rahela Leščak reprezentativka je u disciplini 400 metara prepone.

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok, uz čestitku na postignutim vrhunskim rezultatima,  najavio je da će Grad Varaždin i dalje pomagati klubu i atletičarima stvarajući preduvjete za njihove treninge uređujući sportsku infrastrukturu, sportska borilišta i stadione te pokrivajući dio troškova sudjelovanja na velikim natjecanjima. Mlade nadarene atletičare očekuju velika natjecanja poput Europskog prvenstva u Estoniji te Juniorskog svjetskog prvenstva u Keniji. Prijemu mladih atletičara prisustvovao je i nadležni pročelnik Dražen Cesar.