03. rujan 2021. | Autor: ddretar

Podrška mladima protiv korupcije

Glas mladih za integritet ( Youth Voice for Integrity ) naziv je dvodnevne konferencije koja će u varaždinskom Park Boutique hotelu danas i sutra okupiti mlade ljude iz cijele Hrvatske na edukaciji o borbi protiv korupcije.

Na otvaranju konferencije sudionike je pozdravio gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, koji je mladim suidonicima pružio jasnu podršku u stjecanju znanja o prepoznavanju i načinima protiv raznih oblika korupcije te je istaknuo:

Izuzetno mi je drago što ovaj program okuplja mlade ljude u dobi od 16 do 24 godine koji imaju želju angažirati se u borbi protiv korupcije. Korupcija je u današnje vrijeme, nažalost, sveprisustna u hrvatskom društvu i vrlo česta pojava o kojoj svjedočimo na svim razinama. Antikorupcijski program Youth Voice for Integrity, koji se po drugi put održava u Varaždinu, iznimno je važan jer upoznaje prvenstveno mlade sudionike s definicijom korupcije te posljedicama koju ima na zajednicu te načinima na koji se korupcije manifestira u društvu. – rekao je gradonačelnik Bosilj na otvaranju konferencije uz želju da se mladi potaknu na razmišljanje o rješenjima i načinima borbe protiv korupcije.

Na otvorenju programa govorili su također Cameron Millard, politički tajnik veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država koje je sufinanciralo održavanje edukacije, te Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije i Kaja Pavlinić, organizatorica i predsjednica Udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor.