09. svibanj 2012.

PODRŠKA - INŽENJERSTVU OKOLIŠA

otehnicki_640

09.05.2012. - Na varaždinskom Geotehničkom fakultetu danas i sutra održava se znanstveni skup "Inženjerstvo okoliša 2012". Poseban mu je povod odlazak u mirovinu prof. dr. sc. Božidara Biondića i prof. dr. sc. Davorina Kovačića, koji su svojim radom i idejama na pripremi studijskog programa Inženjerstva okoliša i međunarodnog doktorskog studija "Geoengineering and Water Management" obilježili recentnu fazu razvoja Geotehničkog fakulteta.

Skup je otvorio Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik, pohvalivši pokretanje studija budućnosti – inženjerstva okoliša, kojeg u Hrvatskoj jedini nudi Geotehnički fakultet. Istaknuo je kako će taj novi program zasigurno učvrstiti Varaždin na sveučilišnoj karti Hrvatske i privući mlade ljude iz cijele Hrvatske.

Programom skupa predviđen je niz predavanja koja će održati istaknuti znanstvenici i bivši studenti koji su u svom znanstvenom, nastavnom i stručnom radu imali prilike surađivati s profesorom Biondićem i/ili profesorom Kovačićem. Predviđen je i okrugli stol na temu ishoda učenja i kompetencija koje bi studenti Geotehničkog fakulteta trebali steći završetkom studija, a da bi tržištu rada bili prepoznati te osposobljeni za izvođenje poslova tehničke zaštite okoliša propisanih Pravilnikom o uvjetima za izdavanje suglasnosti pravnim osobama za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša.