29. svibanj 2015.

PODJELJENI CERTIFIKATI O ENERGETSKIM PREGLEDIMA ZGRADA

P1013918

EUpeR je projekt za praktična i strukturna rješenja, koja će pomoći ljudima kako bi smanjili rizik od energetskog siromaštva. Pomoću iskustva i dobre prakse na slovenskoj i hrvatskoj strani projekt EUpeR će identificirati kućanstva koja imaju najveći rizik od energetskog siromaštva te u suradnji s lokalnim vlastima, energetskim savjetnicima i socijalno humanitarnim institucijama napraviti odgovarajuće korake za smanjenje upotrebe energije i troškova. Projekt je odobren u sklopu prekograničnog programa IPA SI-HR te se provodi u razdoblju od 18. prosinca 2013. godine do 17. lipnja 2015. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 313.725,68 eura, od kojeg iznosa se iz IPA programa sufinancira 85% opravdanih troškova odnosno 262.038,18 eura., a projektni partneri su Međimurska energetska agencija MENEA d.o.o., Razvojna agencija Sjever DAN, Lokalna energetska agentura Spodnje Podravje, Lokalna energetska agencija za Pomurje i Međimurska županija.

Svečanoj dodjeli certifikata, uz gradonačelnika, prisustvovali su i dr.sc. Miljenko Ernoić, predsjednik uprave Sjever DAN d.o.o., predstavnici stanara certificiranih zgrada, Zoran Maroslavac, direktor ZTB stan d.o.o. , Zoran Svetec, ravnatelj JUGS-a i Zoran Brakus, direktor Brakus d.o.o.