02. travanj 2020. | Autor: ddretar

Podjela sto tona besplatnog gnojiva

U četvrtak i petak 420 varaždinskih obitelji dobit će od Grada Varaždina besplatno organsko peletirano gnojivo.

Podjela 100 tona gnojiva vrijednog 200 tisuća kuna počela je u naseljima Kućan Gornji, Kućan Marof i Poljana Biškupečka.

Kako teče podjela gnojiva provjerio je i gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok koji je izjavio: Prošle smo godine, nakon šest godina stanke, ponovo započeli  s podjelom ovog organskog peletiranog gnojiva. Interes je ove godine trostruko veći nego prethodne godine. U ovakvim kriznim vremenima se pokazuje da je taj način podjele gnojiva i briga za vrtlare, male poljoprivredne proizvođače i sve one koji proizvode hranu na svojim vrtovima i okućnicama itekako urodila plodom. Mislim da je dobro da potičemo poljoprivrednu proizvodnju osobito za potrebe samih građana. Sve više ljudi traži upravo domaću hranu  sa slijedivošću podrijetla i ovo je prilika da potaknemo tu proizvodnju.  

Uz gradonačelnika je bio i pročelnik dr.sc. Tomislav Bogović koji je istaknuo važnost proizvodnje zdrave hrane za osobne potrebe pogotovo u vrijeme krize. Priliko podjele pripadnici Civilne zaštite vodili su brigu o pridržavanju mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom i podjela je protekla u najboljem redu. Sutra će podjela gnojiva biti organizirana u Gojancu, Donjem Kućanu i Zbelavi, a u Varaždinu, Črncu i Jalkovcu poslije Uskrsa.