21. srpanj 2016. | Autor: [email protected]

Podijeljeno gotovo 200.000 kn potpora obrtnicima i trgovačkim društvima

Grad Varaždin i ove godine je nastavio s projektom "Poduzetnički fond Grada Varaždina". To je treća godina za redom u kojoj Grad pomaže obrtnicima i poduzetnicima kroz bespovratne financijske potpore. U Fondu je bilo osigurano 200 tisuća kuna. Najmanji iznos potpore iznosi 5 tisuća kuna, a najveći iznosi 8,5 tisuća kuna.  

Obavijest o Javnom pozivu za Projekt „Poduzetnički fond Grada Varaždina u 2016.“ kojim se dodjeljuju bespovratna sredstva za poduzetnike i obrtnike na području grada Varaždina u 2016. godini s ciljem poboljšanja gospodarskog stanja i poticanja poduzetništva i obrtništva, očuvanja radnih mjesta, povećanja broja zaposlenih te stvaranja uvjeta za redovno i normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti na području grada Varaždina bila je objavljena u “Varaždinskim vijestima” broj 3728 od 14. lipnja 2016. godine.

Nakon završenog Javnog poziva sastalo se Povjerenstvo i utvrdilo koji su podnositelji prijave, prema utvrđenim kriterijima iz Pravilnika o provedbi Projekta o dodjeli potpore „Poduzetnički fond Grada Varaždina u 2016.“ i bodovne liste, a po redoslijedu prispijeća, ispunili sve kriterije te predložilo Gradonačelniku donošenje Zaključka kojim se utvrđuje da je bilo 44 podnositelja prijave, od kojih je 30 zadovoljilo administrativnu provjeru te su istima podijeljena sredstva u iznosu od 194.500,00 kn

Ostali podnositelji zahtjeva nisu ispunili zadane kriterije, a odnose se na nepotpunu dokumentaciju.

Prema mogućnostima osiguranja proračunskih sredstava postoji mogućnost raspisivanja novog natječaja sa sličnim kriterijima te upućujemo sve zainteresirane da prate obavijesti na službenoj WEB stranici Grada Varaždina.