29. prosinac 2014.

Podijeljeni ključevi gradskih stanova u najam

stanovi3

29.12.2014.- Trinaest varaždinskih obitelji slabog imovinskog stanja dobilo je u subotu, 27. prosinca, ključeve gradskih stanova u najam. Uručio im ih je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš,ispred dviju novih zgrada s ukupno 28 stanova u varaždinskom prigradskom naselju Hrašćica.
Stanovi su veličine od 33 do 72 četvorna metra, a cijena najma je zakonom propisana – 2,70 kn po četvornome metru. Uz najamninu, novi će najmoprimci plaćati i režije.
Javni natječaj za dodjelu stanova u najam  kojima raspolaže Grad Varaždin objavljen je 24. siječnja ove godine, a zahtjeve je predalo 220 osoba. Nakon stroge selekcije, Povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga za dodjelu stanova u najam prijedlog konačne liste dalo je u prosincu.
„Trajalo je malo duže, no doista smo postavili stroge kriterije, mnogo strože  nego su bili prije.“ – rekao je varaždinski gradonačelnik Habuš, najavivši kako će preostali najmoprimci ključeve stanova preuzeti do kraja ovog tjedna.
Gradonačelnik je najavio i reviziju svih stanova u gradskom vlasništvu.  „Neke obitelji možda više ne zadovoljavaju kriterije prema kojima su dobile gradske stanove na korištenje. Ima dosta stanova i u Harambašićevoj i diljem grada, a reviziju  provodi Javna ustanova Gradski stanovi.“ – rekao je Habuš.
Inače, Grad Varaždin stanove u najam prema ovom modelu daje od 1999. godine i trenutno, preko Javne ustanove Gradski stanovi, vodi brigu o 364 takva stana.