16. srpanj 2018. | Autor: Maja Hrešć

Podijeljena uvjerenja umirovljenicima i voditeljima izrade i provedbe EU projekata

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok danas je u salonu Gradske vijećnice podijelio uvjerenja polaznicima edukacije „Voditelji izrade i provedbe EU projekata“ te umirovljenicima koji su uspješno završili tečajeve engleskog jezika i informatike na Pučkom otvorenom učilištu, na temelju Programa javnih potreba u obrazovanju i znanosti od 2018. – 2020. godine Grada Varaždina.

Dodjeli su prisustvovale ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Lana Velimirović Vukalović i v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Varaždin, Branka Šaško. U programu „Voditelja izrade i provedbe EU projekata“ sudjelovalo je 11 nezaposlenih osoba s područja Grada Varaždina koje su bile prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin. Program je verificiran od strane nadležnog Ministarstva, a dobivena Uvjerenja o usavršavanju upisuju se u e-radnu knjižicu. Početni tečaj engleskog jezika za umirovljenike pohađalo je 9, a osnovni tečaj informatike 12 umirovljenika.

Gradonačelnik je čestitao svim prisutnima na završenim programima i pohvalio ih zbog odluke da ulažu u svoju budućnost podsjetivši da je cjeloživotno učenje temeljna agenda Europske unije i da obrazovanje danas ne završava maturom ili fakultetom već je svoje znanje potrebno uvijek iznova nadopunjavati, bez obzira na struku. „Vjerujte u moć znanja i moć obrazovanja jer čovjek sa znanjem i vještinama vrjedniji je na tržištu rada. Pučko otvoreno učilište omogućuje ljudima da steknu vještine i kompetencije koje su potrebne na tržištu rada, ali korisne su i za osobno napredovanje i usavršavanje, poput tečajeva za umirovljenike. Ovakvi programi koriste, ne samo pojedincima, nego i cijeloj zajednici“.

Svi polaznici izrazili su zadovoljstvo programima kao i stečenim znanjem koje će moći upotrijebiti u budućnosti te izrazili želju s nastavkom programa na naprednoj razini.

Projekt se uz potporu Grada Varaždina nastavlja i iduće godine.