14. lipanj 2016. | Autor: [email protected]

Počinje uređenje ulaza u vijećnicu

U utorak počinje unutrašnje uređenje ulaza u varaždinsku Gradsku vijećnicu. Planirano vrijeme radova je 30 dana, a ulaz za stranke i djelatnike gradske uprave bit će u vrijeme radova kroz sporedni ulaz iz Ulice Ljudevita Gaja.

Riječ je o projektu uređenja vjetrobrana i porte gradske vijećnice prema projektnoj dokumentaciji koju je izradilo poduzeće za dizajn i arhitekturu, konzalting i inženjering "DIA" d.o.o. Nedelišće.

Projektom će se kompletno rekonstruirati ulazni vjetrobran (ulazni hall) i preseliti porta dubinu predmetnog prostora.

U sklopu projekta predviđene su slijedeće aktivnosti:

Izrada i montaža nove vjetrobranske klizne staklene stijene koja je projektirana s prednje

strane luka bolte neposredno prije stubišta prema katu vijećnice, a iza vrata koja vode prema pisarnici.

Obzirom da je prostor postojeće porte i sama porta dotrajala te izgledom potpuno neprimjerna iza nove staklene vjetrobranske stijene projektiran je budući prostor porte koje će biti samostojeća polukružnog oblika.

Postojeća podna obloga izvedena je od klinker pločica koje su postavljene na glazuru koja pak je postavljena na raniji teraco pod. Ni jedno od navedenog nije izvorna podna konstrukcija te se projektom predviđa zamjena podne obloge kompletnog ulaznog prostora koja će se izvesti od kamenih svijetlih ploča obrađenih brušenjem, a iste će biti postavljene dijagonalno. Također je predviđena zamjena stepenica prema dvorištu koje su sad betonske i opločene keramičkim pločicama a nove će biti kamene punog profila.

Uvođenje sustava kontrole ulazaka i izlazaka iz gradske vijećnice koji je opremljen i sustavom video nadzora. Uvodi se sustav praćenja i kontrole radnog vremena za djelatnike, te ulaza u zgradu sa Trga kralja Tomislava i iz ulice Ljudevita Gaja. Ovim projektom osigurava se sigurnost, a uz navedeno se rješava i dugogodišnji problem smještaja same porte koja je potpuno dotrajala i neprimjerena za navedeni prostor.

 

Radove će izvesti "Tekeli projekt - inženjering" d.o.o. Mursko Središće sa svojim kooperantima, koji je posao dobio na javnom nadmetanju i s kojim je sklopljen Ugovor o izvođenju.

 

Za izvođenje radova iz proračuna će biti izdvojeno 365.000,00 kuna.