30. studeni 2012.

Počinje "Adventska čarolija"

dvent u varaždinu image Advent_u_Varazdinu

30.11.2012.-Varaždin je spreman za „Adventsku čaroliju“. Prvi od 52 programa na rasporedu je već sutra, u subotu 1. prosinca  u 11 sati kada će na stepenicama Gradske vijećnice polusatni koncert izvesti glazbeni sastav „Dobri“ sastavljen od izvrsnih glazbenika: Hrvoje Sironić i Petar Prepelić – trombon; Marko Prepelić i Dragan Logožar – truba; Dora Dučakijević i Matea Gašparić – ženski vokali te Mladen Lukavečki i Ivica Bađun – muški vokali. Izvodit će prigodne božićne napjeve.
U 16 sati u varaždinskom HNK bit će praizvedena predstava „Čarobnica Berta, Maks i Mala Princeza“ u režiji Ksenije Krčar, a svi zainteresirani besplatne ulaznice mogu rezervirati na blagajni kazališta.
U nedjelju, 2. prosinca u 18 sati  na velikom adventskom vijencu ( promjera 4 m) na Korzu prvu će svijeću zajedno upaliti varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i biskup Varaždinske biskupije msgr. Josip Mrzljak. Prvu večer Adventa i službeni početak „Adventske čarolije“ uveličat će crkveni zbor „Donum“ iz župe svetog Nikole.