14. ožujak 2019.

Početak radova na igralištu u Gojancu

Na  sportskom igralištu u Gojancu danas su započeli radovi na uređenju multifunkcionalnog sportskog  igrališta  kako bi se sportašima rekreativcima omogućilo bavljenje nogometom, rukometom i košarkom.

Dimenzije igrališta biti će 42 puta 30 metara, a izvođač radova je tvrtka Colas Hrvatska d.d.. Gradonačelnik Ivan Čehok je naglasio kako se u ove dvije godine po mjesnim odborima  uredilo puno sportskih i dječjih igrališta te kako će napokon i  Gojanec , zadnji mjesni odbor koji nema takvo igralište, dobiti sportski park za sve mještane.

„Odlučili smo u suradnji s MO Gojanec  i Gradskim vijećem da se ovdje napravi asfaltirano kombinirano igralište koje obuhvaća terene za mali nogomet, košarku i rukomet, ali i da se proširi i dječje igralište. Svaki dio našeg grada i svaki mjesni odbor zaslužuje da ima ovakvo igralište koje može poslužiti za rekreativne svrhe, za djecu i rekreativce, za starije ljude, za mame i bake s djecom“  – rekao je gradonačelnik.

Roberto Krajcer, pročelnik nadležnog upravnog odjela  istaknuo je kako je predviđena cijena radova

450 tisuća kuna, a završetak radova očekuje se kroz mjesec dana. Denis Mladenović,  stručni suradnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina istaknuo je kako je ovo tek jedan u nizu projekata budući da se s radovima u Gradu i u ovoj godini nastavlja po planu te sada slijedi uređenje skate parka i dodatnih sadržaja u Hrašćici.