07. rujan 2022. | Autor: dd

Počeo 17. Trash film festival

Tradicionalnom ceremonijom u Uskoj ulici u Varaždinu, u srijedu 7. rujna 2022. godine počeo je 17. Trash film festival.  

Publiku i sudionike festivala na otvorenju je pozdravio gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj: Prošlo je 17 godina od kada je skupina entuzijasta, jedna urbana varaždinska ekipa krenula u nešto što je u prvom momentu bila zezancija. Danas su svi oni još tu, a to je  preraslo u ozbiljan filmski festival na kojem će se prikazati 58 filmova sa svih kontinenata svijeta. Mišljenja sam da je ta trash, niskobudžetna filmska produkcija akcijskih filmova našla svoj dom u Varaždinu.

U skladu s tradicijom, na otvorenju festivala u Uskoj ulici otkrivena je još jedna ploča uz već postojeće ploče s imenima slavnih osoba iz svijeta filma. Ovaj put tu čast u varaždinskom „Walk of fame“ dobio je zagrebački režiser Marijan Vajda, koji se proslavio filmom „Šeki snima,pazi se“ . O njemu je nadahnuto govorio filmski kritičar Nenad Polimac koji je imao čast i otkriti ploču s njegovim imenom.

Slijedeće tri dana, uz projekcije filmova koji kandidiraju za festivalsku nagradu Zlatna motorka, proteći će u brojnim popratnim događajima, predavanjima, kvizovima, koncertima. Uz filmove iz šezdesetak zemalja iz cijelog svijeta u konkurenciji će se naći i film varaždinske Udruge Trash „Rifovi revolucije“. Zaključna svečanost s dodjelom nagrada bit će održana u Kinu Gaj u subotu.