04. ožujak 2023. | Autor: dd

Počeo 14. Tjedan smijeha

Predstavom “Dame biraju” u varaždinskom HNK u petak, 3. ožujka 2023. na večer je otvoren 14. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra.

Prije predstave mnogobrojnoj publici obratili su se gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i jedan od osnivača festivala Ljubomir Kerekeš potvrdivši još jednom odličnu suradnju između grada i ovog najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Festival će potrajati do 12. ožujka, a donosi 60 predstava za odrasle i djecu diljem Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-Zagorske županije. Tijekom deset dana festivala gledatelji će moći vidjeti brojne predstave Kerekesh Teatra, ali i gostujućih prijateljskih kazališta iz Hrvatske i inozemstva.
Gostujuće predstave na Tjednu smijeha, u utrci su za nagradu “Najjači smehek” koju osvaja predstava sa najviše reakcija tijekom predstave.

Festival i ove godine prati Međunarodna izložba karikaturista pod nazivom “Smijeh bez granica” koja je u suradnji sa Hrvatskim društvom karikaturista postavljena u foyeru HNK u Varaždinu. Na izložbi sudjeluje ukupno 18 autora iz tri države (Slovenija, BIH i Hrvatska) s ukupno 30 radova. Publika će svojim glasovima izabrati najbolje radove a najbolji karikaturisti bit će nagrađeni novčanom nagradom i priznanjima. 

Ovogodišnji 14. Tjedan smijeha u duhu je jubilarnih izvedbi Kerekesh Teatra. U subotu 11. ožujka na sceni Europa Media predstava „Krtice“ izvest će se jubilarni 250-ti put.
Ulaznice za predstave u prodaji su na blagajni HNK Varaždin, Suvenirnici na Korzu, Ghetaldus optici u Gajevoj ulici te u sustavu Entrio.hr.

Detaljnije informacije o festivalu i predstavama možete pronaći  OVDJE. 

 

 https://kerekesh-teatar.hr/14-tjedan-smijeha-pogledajte-raspored-svih-predstava/