03. lipanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Počeo 13. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić u četvrtak je nazočila službenom otvorenju 13. VAFI i RAFI – Internacionalnom festivalu animiranog filma djece i mladih. Nakon što je prošlog tjedna dio festivala održano u Rijeci, festival je u Varaždinu otvoren u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4.

Pročelnica je zajedno s direktorom festivala Hrvojem Selecom pozdravila sve sudionike. „Ovaj festival se nametnuo kao nezaobilazno mjesto na karti svjetskih festivala koji jednom godišnje okuplja male, ali i velike animatore, njihove voditelje, profesionalce i stručnjake iz tog područja. 13. izdanje VAFI & RAFI festivala započelo 26. svibnja u Rijeci, dok naš varaždinski dio započinje danas ovdje u Varaždinu, a čime ujedno započinje i gradska manifestacija „Ljeto u Varaždinu“. Želim istaknuti kako ovakvi programi daju dodanu vrijednost gradu Varaždinu, uvijek smo podržavali ovakve manifestacije, a to ćemo rado činiti i dalje. Ponosni smo i sretni što se ovaj festival uspio održati i proteklih pandemijskih godina, iako u hibridnom obliku te se veselimo ovogodišnjem druženju uživo. Želim puno uspjeha svim sudionicima i nadam se da će ih nakon završetka ovog festivala za Varaždin vezati lijepe uspomene i da će to biti grad u koji će se rado vraćati.“ – rekla je Danijela Vusić.

Projekcije animiranih filmova u kinu Gaj, izložba u podrumu P4, tri kreativne radionice za djecu i ostali popratni programi varaždinskog dijela festivala u organizaciji VANIME traju sve do nedjelje, 5. lipnja 2022. godine.

VAFI sekcija Festivala, koji se održava u Varaždinu, ima tri kategorije podijeljene prema dobi autora:

VAFI MINI – djeca autori do 10 godina starosti

VAFI MIDI – djeca autori od 11 do 14 godina starosti

VAFI MAXI – mladi autori od 15 do 18 godina starosti

Svi sadržaji u okviru VAFI & RAFI festivala su besplatni, a sve informacije vezane uz Festival možete pratiti na službenim internetskim stranicama festivala www.vafirafi.com ili na službenoj Facebook stranici.