23. ožujak 2015.

Počeli komunalni radovi u Varaždinu

Hrašćica web

23.3.2015.-Samo za obnovu i održavanje prometnica u Varaždinu i prigradskim naseljima ove godine u proračunu Grada Varaždina osigurano je  oko 19 milijuna kuna, a prvi radovi već su počeli. U tijeku je rekonstrukcija Gajeve i Ulice braće Radić u Hrašćici, a veliko gradilište danas je obišao i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sa suradnicima.“ Nakon prolaska kanalizacije prije nekoliko godina asfalt je u ovim ulicama bio u jako lošem stanju. Radi se kompletna rekonstrukcija kolnika, izgradit će se i pločnici, a vrijednost radova, koji bi trebali završiti početkom svibnja, je  oko 1,2 mil. kn.“ – rekao je gradonačelnik, najavivši podužu listu skorih radova u Varaždinu. Također do svibnja završit će uređenje produžetka odvojka Optujske ulice dužine 115,50 m , a novi izgled dobit će i preostalih 550 m Varaždinske ulice u Kućan Marofu. „Nakon dugo vremena Varaždinci će dobiti i poligon za učenje vožnje bicikla. Poligon će se nalaziti u krugu VI. osnovne škole, a ovaj projekt, vrijedan oko 480.000 kn financirat ćemo zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova. Pred potpisivanjem smo ugovora s MUP-om za izgradnju još dva rotora: u Filićevoj i na raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice.“ – rekao je gradonačelnik, najavivši kako već u svibnju počinje izgradnja rotora kod Lidla.
„Sve je ovo dokaz da Grad nije u bankrotu, situacija je dobra, financijski se popravlja i vjerujem da će u konačnici sve biti dobro onako kako je i planirano.“ – dodao je Habuš, najavivši još i kompletno uređenje Habdelićeve ulice (kad hotel bude u toj fazi završenosti da teška mehanizacija više ne treba ulaziti u ulicu), u drugoj polovici godine gradit će se pješački nathodnik kod Črnca, što je davno bilo obećano nakon što je završena istočna obilaznica, a nastavit će se i  osvjetljavanje Ulice Vilka Novaka, na istočnoj obilaznici.
Radovi u Hrašćici tek su početak brojnih radova diljem grada i prigradskih naselja. U gradu je napravljena  revizija komunalne naknade što donosi nova sredstva u proračun. Prošlogodišnja iskustva s javnom nabavom pokazuju da se na taj način mogu uštedjeti značajna sredstva pa će jesen možda donijeti i neke nove veće komunalne projekte.