26. travanj 2012.

POČELI JAVNI RADOVI U VARAŽDINU

javni_radovi

26.05.2012. - Konferencijom za novinare u varaždinskom Parku Vatroslava Jagića najavljen je početak javnih radova, projekta kojeg već treću godinu provode varaždinska područna služba Zavoda za zapošljavanje i Grad Varaždin. Zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević istaknula je kako je ove godine zaposleno znatno više ljudi nego lani - njih 19, u odnosu na prošlogodišnjih 8.
 

Svi žive na području Varaždina, na popisu nezaposlenih u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje duže su od 3 godine, a radit će  4 mjeseca s mogućnošću produljenja za još 2 mjeseca.

Najviše ih je zaposleno u gradskim tvrtkama – Parkovima i Varkomu, a dvije osobe radit će u Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalidnosti grada Varaždina i u Domu za žrtve obiteljskog nasilja“ Utočište Sv. Nikola“ Varaždin. Grad im je financirao liječnički pregled i osposobio ih za zaštitu na radu i od požara,sredstva za rad osigurali su im Parkovi i Varkom, a za plaću se pobrinula država.
Jasenka Hutinski, pročelnica varaždinske područne službe Zavoda za zapošljavanje istaknula je dobru suradnju s gradskim stručnim službama i maksimalan angažman kako bi se u javne radove uključilo što više nezaposlenih Varaždinaca.